Gulvafhøvling – Gratis tilbud og opmåling ved gulvafhøvling

Gulvafhøvling og gulvafslibning opfrisker hjemmets gamle trægulve så de bliver som nye igen. Afhøvling af trægulve udføres af en fagmand, en professionel gulvmand som operatør af den store gulvhøvl. Gulvafhøvling udføres når en gulvafslibning ikke slår til, med andre ord er afhøvling den mest ultimative proces til fjernelse af gulvoverfladen. Hos Aarhus Gulvfirma arbejder vi kun med træ og trægulve og ikke andre gulvbelægninger. Det betyder at vi er specialist i netop renovering og restaurering af gammelt træ og trægulve. Gulvarbejde udføres i blandt andet Holme, Skåde, Hasle og hele Aarhus området.

Gulvafhøvling og gulvafslibning gør forskellen

Rundt omkring i de danske hjem finder man alle mulige forskellige slags gulve, hvor man ofte ser trægulvet som det mest foretrukne valg under benene. Ikke alle gulvtyper kan få deres gamle patina tilbage undtagen trægulve hvor en gulvafhøvling eller gulvafslibning gør forskellen. Hvordan mulighederne er, bestemmes af træsorten og gulvtypen. De mest almindelige typer trægulve er nok:

  • Gulvafhøvling skræller overfladen af trægulve. Helt nøjagtig benyttes en stor gulvhøvl med klinger så skarpe som knive. Vi kender det alle fra sløjdtimerne i skolen hvordan afhøvling fungerer fremfor en gulvafslibning hvor der anvendes sandpapir. Plankegulv
  • Parketgulv
  • Laminatgulv
  • En kombinations af de to sidstnævnte

Alle typer gulve fordrer sin egen specifikke udformning og behandling. Har man ikke først sat sig ind i det nødvendige forebyggende og korrekte arbejde, vil man uden tvivl støde på mange uforudsete udfordringer. Vi hjælper med afhøvling af gulve i Åbyhøj, Viby og Brabrand samt andre steder i Østjylland hvor der er trægulve at friske op.

Det rette valg er gulvafhøvling i nogle tilfælde

Alle førnævnte typer kan man finde i mange danske hjem fra København til Århus, Gedser til Skagen, og alle typer afstedkommer forskellige metoder af vedligeholdelse. Her er processen med gulvafslibning og gulvafhøvling nævneværdige.

Kendetegn for moderne gulve

En spånplade med en plastfilm klæbet på kendetegner det moderne laminatgulv. Denne metode giver dig lige det gulvudseende, du ønsker. Her skal man ikke investere dyre domme på uhåndterbare bjælker, men man kan snyde beskueren med mønsteret, som man skal helt ned at røre for at se, hvilket slags materiale der egentlig er tale om.

Parketgulve og plankegulve

Det nok mest almindelige trægulv tager udgangspunkt i stave lagt parallelt med hinanden, kaldet plankegulv – hvis det drejer sig om mindre stave er der tale om et parketgulv.

Dette fører videre til det store spørgsmål: Hvilket mønster skal de lægges i? De mest hyppigt valgte er:

  • Sildeben
  • Mosaik

Men fantasien sætter ikke nogle grænser, hvis man først har givet sig i kast med monteringen af de forskellige plader, da de fleste planker og plader i dag kan erhverves med fer og not i begge sider, så de er lige til at sammensætte uden nødvendigvis at skulle fastgøres til underlaget.

Gulv til lange tider

Udover valget baseret på udseende og montering, skal der også gøres overvejelse over, hvilken slags vedligeholdelse og behandling man kan få brug for. Uanset trægulv er de mest anvendte metoder:

  • Gulvafslibning
  • Gulvafhøvling
  • Lak og olie

Alle typer træ kan som udgangspunkt støvsuges og vaskes efter behov. Men man skal selvfølgelig være opmærksom på, hvilken slags olie og lak man vælger at anvende på sit gulv. Ikke alle typer tåler samme slags produkter.

Gulvafslibning forskønner trægulvet

Gulvafslibning er måske den mest velkendte vedligeholdelsesmetode, hvor gulvafhøvling hovedsageligt benyttes ved svært beskadiget træ. Gulvafslibningen er med til at fjerne de øverste millimeter af overfladen, hvorved gulvet fremefter vil fremstå uden ridser og buler indtil næste gulvafslibning.

Hvor udføres firmaets gulvservice?

Vi er ikke geografisk bundet og renoverer trægulve i Tilst, Hasselager og Kolt. Ja, faktisk alle steder hvor der er trægulve som trænger til en kærlig hånd i Østjyllandsområdet. Lystrup, Hjortshøj og Løgten er steder hvor vi netop idag har været vore kunder til hjælp med gulvarbejde af forskellig slags. Med udgangspunkt i Skødstrup, Skejby og Risskov kører vore medarbejdere og dygtige gulvslibere ud fra deres hjem, og kan hjælpe dig med en besigtigelse, gulvtjek og billig gulvafslibning priser.
Gulvafhøvling er, som tidligere nævnt, en proces, hvor trægulvet skal være svært beskadiget, før denne metode tages i brug. Her ønsker man at komme længere ned i dybden, end de få millimeter, som en gulvafslibning vil kunne resultere i.